Onze werkwijze

Wanneer u ervoor kiest om de hulp van taalprofessionals in te schakelen bij uw zakelijke communicatie, verwacht u dat u kwaliteit geleverd krijgt. En daar heeft u ook alle recht op. BusiText heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om het niet alleen bij deze mooie woorden te laten, hanteren wij in onze werkwijze een aantal vaste uitgangspunten.

 1. Inventarisatie van wensen en behoeften
  Wanneer u contact met ons opneemt - telefonisch, per e-mail of via het online offerteformulier - proberen wij allereerst een goed en volledig beeld te krijgen van uw specifieke wensen en behoeften. Waar nodig vragen wij u om aanvullende informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie over uw doelgroep, de aard van uw tekst(en), het doel dat u met deze tekst(en) wilt bereiken, het tekstvolume, de gewenste taal c.q. talen of taalcombinatie(s) waarin de opdracht moet worden uitgevoerd en de gewenste levertijd. Vervolgens verstrekken wij u op basis van deze informatie een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte.   
 2. Offerte op maat
  In onze vrijblijvende offerte treft u heldere en inzichtelijke informatie toegespitst op uw specifieke communicatievraag. De offerte specificeert onder meer het type werkzaamheden, de gewenste taal c.q. talen of taalcombinatie(s), het totale tekstvolume, het toepasselijke woord- of uurtarief, eventuele kortingen, de totaalprijs en de leverdatum.  
 3. The right person for the job
  Indien u akkoord gaat met onze offerte, gaan wij met uw opdracht aan de slag. Dit betekent dat wij binnen ons netwerk uw opdracht plaatsen bij de taalprofessional die het meest geschikt is om uw opdracht uit te voeren. Wij selecteren hierbij niet alleen op relevante taalkundige expertise, maar ook op aantoonbare inhoudelijke kennis van het onderwerp van uw tekst(en).
 4. Controle door tweede taalprofessional
  Bij vertalingen geldt standaard dat wij de vertaalde tekst(en) laten controleren door een tweede vertaler/revisor. Afhankelijk van de opdracht en in onderling overleg kan een soortgelijke extra kwaliteitscontrole ook worden toegepast bij onze andere diensten.
 5. Vast aanspreekpunt
  Tijdens alle fasen die uw opdracht doorloopt - vanaf het eerste contact tot en met het moment van levering - verloopt de communicatie via een en dezelfde contactpersoon binnen BusiText. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en hoeft u niet steeds weer opnieuw uw verhaal te doen.  
 6. Slimme technologie
  Waar mogelijk maken wij gebruik van geavanceerde softwaretoepassingen. Doel daarbij is altijd onze werkprocessen te optimaliseren en daarmee de kwaliteit van onze diensten te garanderen. 
 7. Vertrouwelijkheid
  U kunt erop vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met alle vertrouwelijke informatie die u ons in het kader van uw opdracht verstrekt. Zie hiervoor ook onze Algemene Voorwaarden